søndag, april 01, 2007

En kjip førsteplass

Da var det offisielt. Denne uken ble Bergen kåret til Norges bilhovedstad nummer 1. som følge av at byen nå har størst biltetthet per innbygger i hele landet. Takk Høyre, takk Ap og takk FrP. Dette er noe dere kan være stolte av.

Jeg derimot syns det hele er rimelig trist. Bergen -er- Norges vakreste by, den har de koseligste kaféene, vi har det beste SU- og SV-laget og vi opponerer daglig mot Oslo-sentralismen (eneste som det er fullstendig enighet om fra Kalfaret til Loddefjord, FrP til RV). Men med Friele og Trude Drevland i stolen har vi nå fått hanket inn en ny seier. Vi er den byen i Norge der flest folk reiser i bil og spyr ut Co2. Og det i en tid da stadig flere bevisst miljøet.

Men det finnes en løsning. Bergen står foran et veivalg. Enten går det til høyre, som er ensbetydende med mer bil, forurensing og en sakte men sikker ødelegging av den pene byen vår. Eller så går det til venstre, med SV, som betyr flere, bedre og billigere kollektivløsninger, flere sykkelstier og miljø i fokus.

Bergen har nemlig et alt for kjipt kollektivtilbud, og det vil ikke bli bedre av at nåværende byråds høyeste målsetning er å holde prisen på 23 kroner. Mens satsningen på vei er å bygge en gigantisk ringeveiløsning, åpne de få kollektivfeltene som er for felleskjøring og bygge enda flere P-hus.

Aldri før har ordtaket "En blå by er en grå by" vært mer berettiget.

9 kommentarer:

Morten sa...

Sorry, men jeg kom ikke lenger enn halvveis i andre avsnitt før jeg måtte løpe på do å spy.

SimenJW sa...

Les resten du, så skal du nok se at vi egentlig er enige.

Anonym sa...

Dere har vertfall de beste kafeene om ikke annet. SU-laget deres kommer høyt opp, men ikke på første. Der er det nok vi som troner enda^^

Anonym sa...

Hva med ordtaket "en rød by er en død by"??

Kjører SV-mennesker mindre bil i Bergen enn sine respektive "politiske motstandere"? Siden du gir "alle" andre enn SV skylden..?

Oslo-sentralismen? Og det kommer fra en bergensen? Bergen, en by som omtrent påberoper seg egen suverentitet fra Kongeriket Norge? FLEIPER du?

Bergen er kanskje Norges våteste by, but stup flattering yourself.. Selvskryt er bare kvalmt..

Gud, at folk kan falle for slik politikk, og faktisk stemme rødt.. det er skremmende, rett og slett..

Anonym sa...

Hva har Trude Drevland med dette å gjøre???

SimenJW sa...

Anonym1 sa: Hva med ordtaket "en rød by er en død by"??

Det er vel rimelig motbevist for lenge siden. Jeg tror et rødt Bergen ville blitt himmelen på jord. Rett og slett. :)

Når det gjelder resten så tror jeg nok at Herman Friele alene nok kjører mer bil enn samtlige i SVs bystyre-gruppe. Har ikke kisen 11 biler?

Og for guds skyld, ikke tro at det er mine bloggposter som legger grunn for politikken til SV!

Anonym2: Hun er byråd i det sittende byrådet (H+KrF+V). Dessuten er damen kandidat fra Høyre til å ta over etter Friele.

Anonym sa...

"kisen" kan vel ikke kjøre mer enn en bil av gangen??

Dine bloggposter legges nok ikke til grunn nei, takk og lov for det, men de reflekterer vel visse syn som deles innad i partiet? Som SU-leder og kandidat på ordførerlisten..

SimenJW sa...

Anonym: Uansett hvordan du snur og vender på det har fyren flere biler enn hele SV-gruppen tilsammen og vel så det. Tror vi snakker om en dobling. Og klart, selv om han nok kun kjører en om gangen så sier det 1. noe om forbruket og 2. at fyren nok heller sjelden tar bussen.

Hen-DE sa...

Dere har nok ikke Norges Vakreste by .. Det er Ålesund Kåra til ! ^^