tirsdag, mars 20, 2007

Slakteren VG

Lite poster i det siste skyldes reportasjeoppgave på gård i regi av UiB. Beklager.

Men fra gård til tykkeste asfaltjungel. VG melder i dag at hele 4 av 10 ønsker Kristin ut av politikken og sier dette KUN skyldes at hun ikke har innfridd målene med barnehagedekning. Unnskyld meg, men hvor spekulativ og naiv journalistikk skal en godta?

For helt seriøst, tror virkelig disse VG at ingen i Norge ønsker Kristin ut av politikken? Det er jo ikke slik at barnefamilier KUN stemmer SV og at alle disse elsker Kristin, men nå ønsker at hun skal gå fordi hun ikke får innfridd barnehagedekning -hovedsaklig- i de to største byene i landet. Og selv her er det ventet at full dekning oppnås februar 2008, om enn noe tidligere i Bergen.

Jeg er mildt sagt lei av journalister som opphøyer seg selv til politi og sjefsslaktere, og har som mål å felle alle og enhver de enten ikke liker eller finner for godt at må gå. For et par år siden endte det med at Tore Tønne tok selvmord, nå nettopp gikk Valla etter et mediekjør fullstendig uten sidestykke i historien og nå er turen kommet til Kristin. Og metoden er klar; kjør på først med ekstreme fakta "30 000 barn uten barnehageplass", så "Lille, stakkars Jonas (1) får ikke barnehageplass pga slemme Kristin" og nå "4 av 10 mener Kristin bør GÅ".

Helt ærlig, hvor mange av disse stemmer ikke FrP og Høyre og skulle gjerne sett Kristin for siste gang uansett? Og når 60 prosent, flertallet, som da er over seks ganger SVs velgermasse sier hun må bli, hva er det da VG gnåler etter?

Jeg syns det er helt fair at avisene tar på alvor at det mangler 30 000 barnehageplasser. For det gjør det, og det rammer mange enkeltskjebner. Men; fokuset forsvinner jo helt fra at dette er første gang -noensinne- at vi kan nå målet om full barnehagedekning. Vi mangler 30 000 plasser, men har bygget på spreng i to år, over 20 000 nye plasser er kommet til som igjen tilsvarer over 1 000 barnehager. Ingen har klart det før, men det skriver selvfølgelig VG ingenting om. De har en agenda, og det er å se avskjedssøknaden til Kristin. Egoet vil vel isåfall nå nye høyder i Akersgata.

Og som en liten PS. VG følger ikke gode journalistiske metoder heller ved at de ikke gir motpart sjansen til å svare i saken. Tvert imot har de gitt ordet til en Høyre-byråd. Det setter journalistikkens nøytralitet og objektivitet i et veldig dårlig lys.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hele poenget her er vel uttalelsen; Jeg går dersom vi ikke oppnår full barnehagedekning innen 1.1.2008. Det er slikte uttalelser som gjør at Akersgaten FRYDER seg!

Og; Som velger forventer jeg at løfter overholdes. Det forventes derfor her i ytre Sandviken at Halvorsen pakker snippesken sin og går av, dersom hun ikke ved et mirakel oppfyler løftet sitt om full dekning. Punktum. Uavhengig av hva du skulle mene om det, og påberope deg/dere immunitet som følge av "motarbeidele fra Høyre-styrte kommuner" osv...

Anonym sa...

Når det gjelder muligheten til å svare, så har VG flere ganger poengtert at Kristin ikke ønsker å kommentere valgløftet sitt.

Men Simen, du kan ikke støtte politikere som LYVER, kan du?

SimenJW sa...

Hun lyver jo ikke, hun står jo ved at hun sa det. Men spørsmålet blir jo da, skal vi ha et demokrati hvor politikerne ikke tør si en skit av frykt for at media skal sette i gang et mediesirkus der eneste utfall er at politikeren må gå? Poenget her er jo at ting blir gjort, ikke hva Kristin har sagt og ikke sagt. Herregud, hvem kunne spå at halvparten av alle barn som fikk kontantstøtte nå ønsker barnehage? Det er tross alt snakk om imensely mange barn, over tyve tusen. Nesten hele barnehagesprekken skyldes jo at ingen vil ha kontantstøtte lenger.

Edvard sa...

Et løfte er vel et løfte uansett hva som har skjedd med "kontantstøtte"-barn er det ikke? Og er ikke kontantstøtte noe SV har vært mot hele tiden uansett. Hadde det vært opp til Kristin hadde ikke kontantstøtte eksistert, og ikke overraskende må man skaffe ekstra barnehageplasser da.

Anonym sa...

Sitat: Men spørsmålet blir jo da, skal vi ha et demokrati hvor politikerne ikke tør si en skit av frykt for at media skal sette i gang et mediesirkus der eneste utfall er at politikeren må gå?

JA!!! Når politikere går til valg på falske løfter, SKAL de gå av!!! Dersom Kristin og SV hadde gått til valg på at de skulle JOBBE med barnehagedekningen, er det en ting. Men når Kristin og SV går til valg på at det SKAL (skjønner du betydningen av ordet??) være full barnehagedekning, og ikke klarer det, har hun LØYET for velgerne sine, og må følgelig ta konsekvensene av dette. Når hun i tillegg er så dum at hun lar seg bli sitert på at hun skal gå av dersom hun ikke klarer dette, har hun ikke noe annet valg. Dere sitter ikke i opposisjon lenger, dere kan ikke lyve og slenge urealistiske meldinger lenger. Nå handler det kun om faktiske resultater

Anonym sa...

Teknisk sett lyver hun ikke. Hun sa ikke noe som ikke var sant.

Derimot bryter hun et løfte. Hun lovte, så klart det er mulig, å trekke seg ut av politikken dersom SV kom i posisjon og ikke gav full barnehagedekning. Full barnehagedekning klarer dere ikke, og da skal Kristin gå av.

Forøvrig er hovedårsaken til at det ikke er full dekning barnehageforliket. Her satte man ned prisene, noe som økte etterspørselen. Men dette er jo en selvfølge, og det burde SV vite da de var med å vedta det.


Hvordan kan du støtte politikere som åpenbart bryter sine egne løfter?

Anonym sa...

Og mener du media ikke skal slå opp at nyere norsk histories klareste valgløfte brytes?

Og at det er landets finansminister som står bak?

Og at hun prøver å late som hun lovde noe annet, når hun leverte løftet på fjernsyn?

Morten sa...

At media i ettertid slår dette stort opp er ikke noe annet enn det man kunne forvente. "Det gikk ei kule varmt" og Kristin Halvorsen var nok litt løs på avtrekkeren. Hun angrer i dag, men dessverre er det vanskelig å ro seg unna tv-bilder.

Anonym sa...

Men hun sa det uoppfordet i en egen tv-sending viet til utspørring av henne.

Videre bekreftet hun løftet sitt flere ganger i valgkampen.

Hun begynte først å ikke kommentere valgløftet sitt etter valget.

Dette må være pinlig for dere.

SimenJW sa...

Hehe, pinlig. Tja. Jeg vet ikke. Jeg forbinder løftebrytende politikere med politikere som ikke gjør noe med saken i det hele tatt! Som når Høyres Halleraker lover at Høyre skal gå inn for bane. Det vet han ingenting om, og han mangler støtte i Bergen. Saken kommer aldri gjennom. Halleraker leverer ikke. Eller AP som skulle "fylle alle landets svømmebasseng". Her i Bergen har ingenting skjedd, og flertallet av skolene rundt omkring har tomme basseng.

SV -har- gjort noe med saken. Norge når full barnehagedekning innen februar 2008 ifølge siste estimater. Tenk det som en byggesak der 10 etasjer ekstra fører til en byggeforsinkelse på to måneder. Det må en tåle.

Get me point? :)

Anonym sa...

Vet du hva det private næringsliv ville gjort med noe sånt, Simen? Ser du på politikken som et marked, hvor politikerne skal selge sine "anbud" til oss velgere, ville det ligget dagsbøter fra og med 1.1.08.. Siden du først dro inn byggesaken, mener jeg.. "Ups, vi glemte at med billigere barnehager vil flere etterspørre plass." Elementær, lille venn.. Elementært.. Glemte dere også at det fødes flere barn, eller??

Disse estimatene dine, fant du de i søvne? Vennligst vis meg de, for jeg har ingen tro på at Kristin bare blir en måned forsinket..

AP har også brutt et løfte, men nå så du ikke trynet til Jensemannen på tv, hvor han ble sitert på at han skulle gå av dersom vannet ikke kom på plass.. Uansett er det vel ingen som avgir stemme under et valg grunnet et jævla basseng? Mange småbarnsfamilier stolte på SV og Kristin, mange av disse er i dag skuffet, og føler seg ført bak lyset. Og SELVFØLGELIG bruker media og Høyresiden dette for alt det er verdt! Begge deler har, i forskjellig utstrekning, en viktig rolle som "whistleblower". Din stadige klaging over media er LITT slitsom.. Det eneste som er bra nok for deg, er omtrent Klassekampen, som ikke er et media, snarere et nyhetsbrev for semi-kommunister... Som å forvente at det står noe fornuftig om Liverpool i United-supporteren.. Hehe..

Hvorvidt SV skal ha "skryt" eller ikke for barnehagedekningen nå, skal jeg ikke si noe om, for jeg har ikke en unge som trenger plass/har fått. Men faktum er:

SV er ikke alene om å ha utbygd barnehageplasser. SV er dog alene om å ha lovet full dekning! Tap-tap situasjon, spør du meg.. Og den "ikke-røde" delen av Norge regner med at Kristin tar følgene av sine uttalelser. For min del kan ikke 1.1.08 komme fort nok. På den andre siden er jeg livredd for hvem som tar over.. Jeg grøsser ved tanken på enkelte..

Anonym sa...

Så du mener at det er greit at Halvorsen drar det største løftebruddet jeg har hørt om i norsk politikk fordi andre også lyger?