lørdag, april 28, 2007

En velfortjent pause

Etter å ha blogget i snart ett år med (hovedsaklig) politiske små spark her og der, tar jeg nå en velfortjent ferie på noen uker. Du som følger litt med har sikkert lagt merke til at oppdateringene har uteblitt den siste uken, og det ikke uten grunn.

Bloggen kommer til å oppdateres fom. verdens miljødag 5. juni i år. Før den tid blir det nok lite, kanskje litt her og der, mens jeg ellers lader batteriene opp til årets valgkamp.

So long!

14 kommentarer:

Anonym sa...

boooooooooooooooo

Morten sa...

Var da litt av et tidspunkt å gi seg på også da...

Anonym sa...

SLASK!!!
Hva skal jeg nå gjøre i landbruksbiologi og skogbrukstimene mine..:( Jeg er avhengig av bloggene som fins her ute...også din!!!!
Trist! Du har en blogg som er kjekk å lese... kommer til å savne oppdateringene :(

SimenJW sa...

As said; blogg will be back fom. 5 juni!

Anonym sa...

Karoline; Får jeg foreslå å lese litt kanskje..?

Anonym sa...

http://video.google.com/videoplay?docid=4499562022478442170&q=the+great+global+warming+swindle

Ta deg tid til å se denne filmen, det er absolutt verdt tiden. Kanskje man får en liten aha-opplevelse.

Liker best dette; Økt varme gir økt Co2, ikke omvendt. Følg nøye med...

Anonym sa...

Simen: det holder ikke! 5.juni - da er detnesten sommerferie og jeg er ikke lenger stuck i et klassrom..

Anonym: Har du noen gang lest landbruksbiologi eller skogbruk for vk1 - allsidig landbruk og naturforvaltning?
- AKKURAT! -

Edvard sa...

Den filmen er vel rimelig propaganda... Les denne før/etter! Kan ikke ta sånne filmer på nettet for god fiska å være uten å titte på motargumentene.
http://www.chase-it.com/climate/The_Great_Global_Warming_Swindle-A_Rebuttal.pdf

Edvard sa...

Den linken er altså en artikkel som plukker den filmen fra hverandre, men for dere som er for slappe til å lese (andreas) finnes det helt sikkert en filmversjon der ute :p

Anonym sa...

Jeg sender bare argumentasjonen din rett i retur jeg, Ed.. Dette spørsmålet er altfor komplekst til å støtte seg på ensidige artikler/filmer!

Det som dog ER viktig, er å hele tiden stille seg kritisk til såkalte "sannheter"; Man kan ikke bevise at Co2 er skylden i global oppvarmning ut fra smeltende polis. For 800 år siden var det 10 ganger med Co2 i atmosfæren enn det er i dag. Det var også bortimot 4 grader varmere enn det er nå, globalt sett. Ettersom vi har isbjørner i dag, overlevde de tydeligvis det. Er ikke det er paradoks?

Jeg vet ikke om dere skjønner prinsippet med drivhus, men det er varmere "øverst" i drivhuset. Målinger med værballonger viser at det ikke har blitt varmere i troposfæren (litt usikker på stratos eller tropos her), selv om "landtemperaturen" har steget med 0.5 grader de siste 100 årene. Er ikke det litt rart, siden Co2 jo skaper en så fryktelig drivhuseffekt? Og dermed øke temperaturen høyere opp?

Hvordan kan de ha seg at nesten 80% av den temperaturstigningen vi har hatt de siste 100 årene kom FØR bilene, og vår moderne tids Co2utslipp, mens det mellom 1940-1970 faktisk ble kaldere, globalt sett?

0.5 grader temperaturøkning på 100 år er faktisk svært lite, tar man historiske data til hjelp. Men det er det ingen som tenker på i dagens hylekor. At bakterier, organismer, fallende løv og vulkaner "slipper ut" MANGE ganger mer Co2 enn vi mennesker, tenker ingen på. Og da har jeg ikke en gang nevnt havet, som slipper ut så mye Co2 at ingen i hele verden hadde hatt råd til å kjøpe nok klimakvoter.....

En balansert debatt etterlyses!!

Edvard sa...

Bare ett kjapt svar her siden jeg skal lese ;) At menneskelige co2 utslipp er små i forhold til naturen er det ingen som helst tvil om. Poenget er at dette kommer i tillegg til de naturlige utslippene og akkummuleres over tid. "små" utslipp relativt til naturens over tid blir etter noen år mer betydelige

Anonym sa...

Snek seg inn en feil, det skal stå 8000 år, ikke 800... Ta også "årstallene" med en klype salt, da dette ikke nødvendigvis er så lett å fastslå ned på dagen, kan man si.. hehe..

Comrade Arnfinn sa...

Ha ei god pustepause!
Da ser vi fram til at du kommer tilbake!

Anonym sa...

Haha, mer politisk erfaring enn Fiele. Ja ordfører i 4 år er jo ingen erfaring, mye bedre å være en liten pjokk i SU... *ler* At det er mulig